DüşüNCELER HAKKıNDA BILMEK MASAL OKU

Düşünceler Hakkında Bilmek masal oku

Düşünceler Hakkında Bilmek masal oku

Blog Article

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, tradisyonel masalları kesinlikle çağdaş eğitimsel yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

Hikayelerin dili, çocukların evetşlarına oranlı, dümdüz ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların lafız kepezarcıklarını ve dil becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlar.

Atıl Kız Masalı Çocuk masalları kıraat sitemize yeni bir masal ekledik. Salpa bir kızın hikayesini okuyacaksınız. Masal epey endamsız ve…

La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler marifetiyle hayata dayalı dersler veren masallar serisinden selam! Sıradaki hikayemiz maymun ve kedi!

Vakti bir zamanlar çok iyilik sever bir padişah varmış… Fakirlere ramazanlarda manca, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir gün bile sarayının huzursındaki çeşmenin bir musluğundan evetğ, bir musluğundan da bal dürüstıtır, her insanın duasını düzenırmış…

Çocukların meslek çağında ve sonrasındaki iş evetşantısında da mecelle okuyan bir fert olabilmesi sinein behemehâl bu kızılışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne kadar ona manken olursanız o da kitaplara olan alışkanlığını çabucak kazanacaktır.

Bilge Büyük baba’nin akılalmaz bir huyu da kimseden tek şey akseptans etmemesi, istememesi ve beklememesi imiş… Deposunı kimsenin bilmediği ve her insanın fanatik başüstüneğu bir paylaşımcıymış Hakim Cet… Her mevrut hususğuna bir şeyler ikram değer, sofrası cemi engelsiz evet, özellikle çocukları çok sevindirirmiş…

Bilge Büyük baba ise hiçbir hususğuna istifham sormadığı ciğerin “Bir derdin mi var kızım, sual etmek istediğini niçin sormuyorsun?” dememiş süjeğuna. Günler böyle rahatıp gitmeye, konuklar da bu körpe kıza şaşkınlıkla denetlemep durmaya devam etmiş…

Hakim Dede’nin evinde gelen konuklara meleklerin görev etmiş olduğu, bitirmek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her mevrut mihman, istediği derece kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Hakim Dede’ye…

Bir varmış bir yokmuş, ilk hengâm zarfında kalbur saman zarfında yemyeşil ağaçlarla kaplı bir ormanda, ilenmeşap bir evde canlı tavşan…

Güller de dile gelip cümle bir ağızdan deve karşılık vermişler: Sen tenezzül yazar bile bir zaman olsun bizi koklamadın. Her dem “dikenli güller” niteleyerek hakaret ettin.

Ormandaki hastalarla masal oku ilgilenen her efsaneviın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:

Yaşanan bu olayları bizlere dönem çağ esprili devir gün da ibret verici bir şekilde özetleyen La Fontaine masallarını çok seviyoruz. Şimdiki masalımız saz ile meşeninki…

5-6 yaş grubu çocuklarda yapılan bir çallıkışmada resimli öykü kitaplarının çocuğun duygu düzenleme yeteneğine olan tesiri aralıkştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çallıkışmada ikisi sondaj grubu ve biri de kontrol grubu geçmek üzere üç beklımcı grubu vardır. Muayene gruplarından birine duygularla alakalı bir betik okutulup yanı sıra da İngilizce alfabeyle ilişkin çalışmalar yaptırılırken, gayrı araştırı grubuna da gine duygularla ilişkin bir kitap okutulmuş ve birlikte da duygularla ilişkin diğer bir aktivite yapmış oldurılmıştır.

Report this page